Een SEO-specialist inhuren: waar moet je op letten?

Wil je met je bedrijf op Google of een andere zoekmachine gevonden worden, is het tegenwoordig verstandig een SEO-specialist in te huren. Heb je zelf namelijk weinig verstand van SEO, dan wordt het steeds moeilijker om de constante stroom van nieuwe optimalisatie-updates waarmee Google komt, bij te houden. SEO bestaat inmiddels uit veel meer dan alleen de juiste zoektermen en dat betekent dat er ook rekening moet worden gehouden met de gebruikersvriendelijkheid van je website, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voice search, applicaties en social media. Een SEO-specialist kan je helpen met een uitgebreide SEO-strategie die past bij jouw bedrijf. Maar waar moet je nu opletten als je op zoek bent naar een SEO-specialist?

Het complete pakket

Het belangrijkste waar je op moet letten als je op zoek bent naar een SEO-specialist is dat de persoon in kwestie op de hoogte is van de allernieuwste trends en updates. Met Google als meest gebruikte zoekmachine wereldwijd, zal jouw SEO-specialist op de hoogte moet zijn van de nieuwste updates die Google met enige regelmaat uitbrengt. Dat betekent dat je niet zozeer een SEO-copywriter nodig hebt die handig is met AdWords (dat kun je hoogstwaarschijnlijk ook zelf), maar juist iemand met technische kennis van algoritmes en ranking, linkbuilding en affiliate marketing. Daarop aansluitend is het belangrijk dat jouw SEO-specialist een compleet dienstenpakket kan aanbieden. Stel jezelf vragen als: Kan hij of zij een SEO-campagne opzetten vanaf het begin tot het eind? Wordt er een doorlopende service geboden zoals bijvoorbeeld het geval is bij SEOgeek? Daarbij hoort bovendien niet alleen ranking en vindbaarheid van jouw website, maar ook gebruikersvriendelijkheid en de visuele optimalisatie van de website. Kortom: Wordt er een compleet pakket geboden? Om daar achter te komen, zal je echter wel zélf ook enige kennis over SEO anno 2016 moeten vergaren.

Recensies

Hoe weet je nu of je te maken hebt met een goede specialist? Eén die er ook daadwerkelijk voor zorgt dat jij op nummer één in de zoekresultaten naar voren komt? Allereerst zou diegene zelf ook op de eerste pagina van een zoekopdracht tevoorschijn moeten komen. Dat betekent immers dat er voor het bedrijf zelf ook een goede strategie is toegepast! Daarnaast zijn er verschillende websites waarop SEO-specialisten actief zijn. Websites als Frankwatching, Emerce en Marketing Facts plaatsen alleen serieuze artikelen van experts. Komen daarin namen van SEO-specialisten voorbij? Dan kun je ervan uit gaan dat diegenen goed werk leveren. Scan de recensies op de websites van een specialist op eerlijke recensies. Recensies die slechts drie woorden bevatten en geen specifieke aspecten vermelden zijn veelal nep. LinkedIn is daarentegen zeer geschikt voor eerlijke en uitgebreide recensies.